Beeld

LG investeert miljarden in OLED

Er is geen enkele tv-fabrikant die zo overtuigd is van OLED als LG. En daar komt binnen wellicht geen verandering in, afgaande op de laatste gigantische investering in een nieuw OLED-fabriek in Zuid-Korea.

De schermafdeling van LG, LG Display, zal in het komende jaar ongeveer 8,2 miljard euro investeren om een nieuw OLED-fabriek te bouwen in Paju, in Zuid-Korea. Verwacht wordt dat de nieuwe fabriek (P10 genaamd) rond 2018 in staat om de productie te starten. Volgens LG Display zal P10 382 x 265 meter groot zijn en tien verdiepingen hoog.

In de tv-wereld is LG ongeveer de enige die echt volop op OLED inzet, met zeven verschillende modellen. Wellicht komen daar nog nieuwe bij op CES 2016 in Las Vegas. Panasonic lanceerde recent wel 4K OLED-toestellen, maar die gebruiken panelen van LG.

Grote rivaal Samsung had ooit de intentie van sterk uit te pakken met OLED-televisies. Onder meer vanwage de hoge productiekosten van OLED besloot het merk dan toch in te zetten op SUHD, een verbeterde led-technologie. Er circuleren echter hardnekkige maar onbevestigde geruchten dat Samsung op korte termijn toch met OLED-televisies zal komen, mogelijk zelfs op de CES-beurs in januari.

De nieuwe fabrikant zal wellicht niet enkel schermen voor televisies produceren, noch alleen voor LG. Zoals gebruikelijk in de industrie, produceert LG Display ook panelen voor andere merken, zelfs concurrenten van LG Electronics. Er wordt daarom duchtig gespeculeerd dat de nieuwe fabriek ook OLED-schermen zal maken voor toekomstige iPhones, die – wederom volgens geruchten – van IPS naar OLED zouden overstappen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.