Redactie

Firmware 2.50 beschikbaar voor de PlayStation 4

De grootste verandering die de update met zich meebrengt, is de Suspend/Resume-modus. Zo kun je een game op de achtergrond laten draaien, terwijl de PS4 in stand-by staat. Als je dan de PlayStation 4 weer opstart, kun je verder gaan waar je gebleven was.

Externe harde schijf
Een andere functie is de ‘back-up naar externe harde schijven’. Je kunt nu je harde schijf en alle data die geassocieerd is met de gebruikers op de PS4 overzetten naar een externe harde schijf. Deze data kun je dan op een later tijdstip weer terugzetten op je PS4. Erg handig wanneer je de harde schijf in de console wilt vervangen.

Trophies
Screenshots wanneer je een trophy behaalt worden automatisch opgeslagen. Ook kun je deze informatie delen op Facebook, Twitter of via de Share-button. Nieuw is de optie om 0% trophies te deleten uit je lijst. Clips die je opneemt op de PS4 zijn nu naast op Twitch en YouTube ook te delen op DailyMotion.

Buttons
Je kunt de acties van de X en O button’s op je DualShock 4 omdraaien en andere button’s voorzien van een aangepaste action-call.

Updates
Software-updates kun je in de toekomst automatisch laten installeren. Remote-play gebruikers kunnen nu games spelen (mits ondersteund) in 60FPS via Remote-play.

De PlayStation app op Android en iOS wordt ook voorzien van een update, met versie 2.50 die meer leesbare tekst toevoegt, verbeterd contrast en meer. De volledige lijst met features vind je hier.
Lees hier onze review van de Playstation 4.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.