Beeld

Epson lanceert eerste 4K laserprojector voor in huis

Epson zet haar kennis op het gebied van laserprojectie nu ook in voor de thuismarkt. We zagen de EH-LS10000 onlangs al op de ISE in Amsterdam en nu is er wat meer informatie naar buiten gebracht. De laserprojector pakt uit met 4K upscaling, absolute blacks voor een beter contrast, en moet 30.000 branduren meegaan. Daarvoor leg je wel iets meer geld neer; de adviesprijs moet op 7.000 euro komen te liggen.

Volgens Epson zijn 4K upscaling en absolute blacks de unique selling points van het apparaat. De EH-LS10000 kan dus uit de voeten met Ultra-HD beeld, maar voorziet reguliere blu-ray's ook van upscaling naar 4K, wat wel zo handig is aangezien er momenteel nog maar weinig schijfjes met daarop met 4K-transfers verkrijgbaar zijn. De absolute blacks moeten ervoor zorgen dat er zo diep mogelijke zwartkleuren worden weergegeven.

Op de ISE werden beide functies gedemonstreerd en de eerste reacties waren positieft. De 4K upscaling, waar verschillende blu-ray spelers weinig indruk mee maken, werd getoond aan de hand van scenes uit de film Oblivion en voor de visualisatie van de absolute blacks werd de blu-ray van After Earth gebruikt. Vooral de upscaling zou daarbij prima tot zijn recht zijn gekomen.

Epson belooft daarnaast dat het apparaat zo'n 30.000 branduren meegaat in de Eco-Modus. Ook lange opwarmtijden behoren volgens het merk nu tot het verleden; het toestel zou al binnen amper 20 seconden na het aanzetten beeld moeten weergeven. Ook is hij voorzien van 3D en ISF-kalibratie.

Door middel van een gemotoriseerde lens hoef je de richting van de projectie niet handmatig in te stellen op het apparaat zelf. De positionering van het beeld kan vanuit je stoel aangepast worden met de afstandsbediening. Het lensgeheugen zorgt ervoor dat hij verschillende beeldformaten kan onthouden die de gebruiker meteen kan instellen.

De EH-LS10000 is vanaf april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 7.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.