Beeld

Denon introduceert nieuwe AV-receivers

Wanneer we straks overstappen op ultra hd moet er natuurlijk ook hardware verschijnen die met het bijbehorende beeld en geluid uit de voeten kan. De AVR-X2200W en AVR-X1200W zijn 7.2-kanaals home cinema-systemen die 4K, Dolby Atmos en DTS:X ondersteunen.

Alle HDMI-ingangen zijn namelijk geschikt voor de nieuwste HDMI-specificaties en bieden ondersteuning aan Full 4K Ultra, HDR en HDCP 2.2. Later dit jaar, als alles goed gaat sowieso voor de release van de apparaten, verschijnt er een gratis firmware-update die de recievers gereed maakt voor de nieuwe surround-technieken Dolby Atmos en DTSX.

,

De AVR-X2200W is met een versterker van 150 watt per kanaal de krachtigste van de twee. Hij beschikt over 8 HDMI-ingangen en 2 HDMI-uitgangen. De processor in het videodeel kan zowel SD- als HD-videobronnen via analoge of digitale signalen upscalen en transcoderen voor een kijkervaring in de 4K Ultra HD-resolutie. Om hem veelzijdig te maken heeft hij een uitgebreide reeks ingangen, controleopties en een voorversterker voor een tweede zone.

Installeren kan met behulp van de Denon Setup Assistant en de verkorte installatiehandleiding. Audyssey MultEQ XT voert een akoestische ruimtemeting uit en zorgt automatisch voor de optimale klankbalans op de plek waar je luistert. Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling en Audyssey Dynamic EQ zorgt zelfs voor goede surround bij lage volumes. Denon is ook milieubewust; met de ECO-modus, hij schakelt automatisch bij verandering in volume, kun je het energieverbruik omlaag brengen, waarbij het resultaat op het display te zien is.

AVR-X2200 is naar verwachting vanaf juli leverbaar voor adviesprijs van 699 euro.


,

De zeven kanalen van de AVR-X1200W zij elk goed 145 watt en de discreet opgebouwde versterker moet zorgen voor een krachtig en gedetailleerd geluid. De Dolby Atmos-decoder en Dolby Surround-upmixer voorzien je luisterruimte van een driedimensionaal geluid in combinatie met hooggeplaatste luidsprekers of luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning die omhoog gericht staan, voor een luidsprekerconfiguratie tot 5.1.2. De receiver is voorbereid op DTS:X en DTS Neural:X upmixer, waarmee onafhankelijk van het aantal aangesloten luidsprekers een surround sound wordt gecreëerd.

Hij is daarnaast uitgerust met Bluetooth voor het streamen van je muziek vanaf mobiele apparaten en Wi-Fi om verbinding te maken met thuisnetwerken. Daarbij geeft hij toegang tot veel verschillende geluidsbronnen, zoals Apple AirPlay, NAS-opslag, internetradio en, waar beschikbaar, Spotify Connect. Ook kan hij uit de voeten met hi-res audiobestanden (FLAC, AIFF en DSD). Voor de bediening heeft Denon een nieuwe AVR Remote-app aangekondigd voor iOS- en Android-apparaten.

De AVR-X1200 moet als het goed is vanaf juli 2015 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 549 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.