Beeld

De beste producten van het jaar, gekozen door EISA

Sinds 2011 is FWD lid van de European Sound & Imaging Association, beter bekend als EISA. De EISA is een bijzondere groep, bestaande uit vijftig magazines uit heel Europa. Samen kiezen ze elk jaar de beste producten en bekronen ze met de bekende EISA Awards.

Doelstelling van de awards is de consument helpen om de weg te vinden naar de allerbeste (nieuwe) producten die op de markt zijn. De awards worden dan ook niet zomaar uitgedeeld. Er zijn strenge regels waaraan een product moet voldoend vooraleer het zelfs genomineerd mag worden, laatst staan dat het een award ontvangt.

Zo vinden de EISA-leden het belangrijk dat producten minstens door vijf leden uit verschillende landen getest moet zijn geweest, vooraleer er over een nominatie kan gesproken worden. Soms krijgen de leden daarom vervroegd toegang tot producten die pas later op het jaar op de markt verschijnen.

Toch is dat geen garantie dat een product een award krijgt. Op de uiteindelijke EISA General Meeting, dat dit jaar in Firenze plaatsvond, wordt drie dagen lang – soms heftig – gediscussieerd of een toestel wel een award verdient. Omdat het aanbod in sommige categorieën soms heel groot is, kan die discussie soms lang duren. In de categorie 'av-receivers' zijn er bijvoorbeeld heel wat waardige producten te vinden en het is ook goed wikken en wegen om het allerbeste product te kiezen.

Dat is immers het uiteindelijke streefdoel: een award geven aan de beste producten. Je kan er dus zeker van zijn dat de apparaten in de onderstaande awardlijst echt een referentie zijn, 'best of class', en zeker het bekijken waard als je een aankoop in een bepaalde categorie overweegt.

FWD Magazine is het Belgische lid van de expertgroepen voor hifi, home theatre audio en home theatre video. Die lidmaatschap danken we aan onze doorgedreven en uitgebreide tests die we in print en online publiceren. Zoals elk jaar hebben we enorm genoten van de intense gesprekken met de collega's uit meer dan twintig landen, en staan we volledig achter de awards die je hier onder vindt. Meer informatie over EISA vind je door hier te klikken.

Veel leesplezier!

Jamie Biesemans,

Hoofdredacteur FWD Magazine

Eric Beeckmans

Executive Editor

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.