Beeld

BBC test Mind Control interface

De BBC is bezig met een nieuwe besturingstechniek die je afstandsbediening voorgoed overbodig moet maken. Het high tech experiment werkt met een "mind control" techniek die programma's waar je aan denkt automatisch afspeelt op je iPlayer.

De drijvende kracht achter de techniek heet electroencephalography (afgekort naar EEG) en werkt door middel van een headset met sensoren op het voorhoofd en de oren die de hersenactiviteit meten. De testpersonen mochten gebruik maken van een nieuwe versie iPlayer en met het apparaat op het hoofd proberen programma's op te roepen met niets meer dan hun gedachten.

Cyrus Saihan van BBC Digital liet weten dat tien werknemers al aan de slag zijn gegaan met het apparaat. Volgens hem is het hen allemaal gelukt om met hun gedachten de iPlayer aan te zetten en vervolgens ook op die manier een programma te starten. Wel ging het bij sommigen wat sneller en makkelijker dan bij anderen. Er is dus nog wat werk te verrichten.

De BBC verwacht in de toekomst dan ook grote dingen van hun nieuwe interface. Ze voorzien ook dat het op deze manier makkelijker wordt voor mensen met een handicap die moeite hebben met de reguliere fysieke controls.

Bron: Whathifi

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.