Mobile

4K-video’s met de iPhone 6S

Apple’s onlangs gepresenteerde iPhone 6S heeft tal van verbeteringen, onder meer aan de camera. Eén van die verbeteringen is revolutionair te noemen: het maken van video’s in 4K. 

Video’s maken met een iPhone is natuurlijk niet nieuw. De iPhone 6 camera werd al bepakt met slowmotion- en timelapse features. Om hier een schepje bovenop te doen, heeft Apple de camera van het nieuwe model een 4K-upgrade gegeven. De iPhone 6s heeft een video recording resolutie van 3840 x 2160 pixels. Hiermee is de 6s de eerste iPhone met een camera waarmee Ultra HD (oftewel 4K) gefilmd kan worden, waardoor elk beeld haarscherp is. Helaas beschikt het toestel nog niet over optical image stabilization, dit is enkel beschikbaar op de iPhone 6s Plus. Ondertussen zijn al enkele video’s gemaakt met deze nieuwe 4K-resolutie van de iPhone 6S, waaronder de onderstaande.

 

,

Door de verbetering in de camera zijn ook de foto’s van de nieuwe iPhone 6S van hogere kwaliteit. In plaats van de gebruikelijke 8 megapixel, beschikt deze smartphone camera over 12 megapixel. Aan de voorkant vinden we een 5 megapixel variant waarmee je kunt facetimen in HD. Dankzij de grotere iSight camera sensoren kun je nog sneller focussen dan bij eerdere versies van de iPhone. Autofocussen gaat daarnaast ook sneller dankzij de vijftig procent meer Focus Pixels. Deze zagen we voor het eerst in de iPhone 6, maar zijn nu dus al verbeterd. 

Voordeel voor zowel filmen als fotograferen is dat de image signal processor door Apple ontwikkeld is. Volgens het bedrijf zelf zijn de kleuren verbeterd doordat ze rode, groene en blauwe filters dichter op de pixels hebben gezet. 

,

Live Photos is een leuke toevoeging. Deze functie geeft je, indien geactiveerd,  een 12 megapixel-foto die tot leven kan worden gewekt. Doordat de camera al enkele frames opslaat voor en nadat je een foto hebt gemaakt, wordt er beweging en geluid weergegeven in je foto’s. Met een 3D-Trouch aanraking kun je ze vervolgens echt tot leven wekken.

Maak je een selfie? Dan kun je vanaf nu gebruikmaken van een flitser. Met Retina Flash wordt je scherm omgetoverd in een flitser, waarbij het scherm drie keer lichter wordt dan normaal. Dankzij True Tone-technologie wordt er een aangepaste flitser gemaakt die afgestemd is op je omgeving. Op die manier wordt je natuurlijk belicht en kun je de perfecte foto maken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.