Geluid

10 troeven van Bose SoundTouch

Met SoundTouch™ heeft Bose een complete familie aan muziekspelers die draadloos liedjes afspelen in elke kamer van je huis. Via de app op je smartphone, tablet of computer kies je per kamer andere muziek of laat je meerdere SoundTouch™ toestellen hetzelfde afspelen. Hier zijn tien tips om je te helpen alles uit SoundTouch™ te halen!

,

De SoundTouch™toestellen staan opgesteld en zijn ingesteld. Klaar om muziek te beluisteren? Nog eerst beslissen welke muziek. Bose geeft je vele mogelijkheden, maar voor het ultieme ‘eet-zoveel-je-wil-buffet’-gevoel kies je voor een streamingdienst. SoundTouch™ werkt perfect samen met de twee grootste muziekdiensten ter wereld, Spofity en Deezer. Bij Spotify kan je neuzen in een collectie van 30 miljoen tracks, bij Deezer zijn er 35 miljoen te beluisteren. Dat is verdomd véél muziek. De kans is groot dat al jouw favoriete hits met een druk op de knop te beluisteren zijn.

SoundTouch™ en beide muziekdiensten werken perfect samen. Deezer verbindt je met SoundTouch™ via de app van Bose, waarna je gewoon in de app zelf muziek kan zoeken en afspeellijsten creëren. Met Spotify moet je zelfs niets instellen. Als de Spotify-app op je telefoon of Android staat, kan je rechtstreeks in deze app muziek naar een SoundTouch™speler sturen. Met Deezer en Spotifykan je muziek streamen naar verschillende kamers. Het voordeel met Deezer is dat je verschillende streams in verschillende kamers met Deezer kan afspelen. 

,

Heb je de gewoonte om ’s morgens aan de ontbijttafel naar de radio te luisteren? Met SoundTouch™ in huis, kan je die oude krakende radio meteen weggooien. De SoundTouch™spelers streamen namelijk duizenden internetradiostations, incluis nagenoeg alle radiostations van België en Nederland. Alle nationale zenders uiteraard, maar ook die lokale zender met een voorliefde voor carnavalsmuziek. Jij kiest! 

,

Om snel het radionieuws mee te pikken, wil je natuurlijk niet op zoek gaan naar je telefoon, de app starten en dan de juiste keuze maken. Maar dat hoeft ook niet. Een grote troef van SoundTouch™ is dat de drie SoundTouch™speakers (SoundTouch™ 30, SoundTouch™ 20 en SoundTouch™ Portable) bovenaan zes sneltoetsen hebben.

Druk op één van deze knoppen en de muziek begint te spelen. Welke muziek? Dat bepaal jij! Via de SoundTouch™app kan je heel eenvoudig een radiostation, afspeellijst of album met een preset-knop verbinden, gewoon door te verslepen. 

,

Bij veel WiFi-speakers word je geacht om ze via een app  te bedienen. Bij SoundTouch™ kan dat ook, maar het is geen verplichting. De SoundTouch™ 30, SoundTouch™ 20 en SoundTouch™ Portable komen namelijk met een kleine, stijlvolle afstandsbediening. Zo kan je vanuit de luie zetel eenvoudig het volume regelen, naar de volgende track verspringen of een andere voorkeurzender selecteren.

Wie net iets meer luxe zoekt, vindt bij Bose een elegante ronde design-remote. Hiermee kan je de SoundTouch™speler nog makkelijker bedienen, terwijl de centraal geplaatste OLED-display informatie prijsgeeft zoals de naam van de track of artiest.

,

Heb je een iPhone, iPad of Mac? Of een pc met iTunes? Dan kan je met een druk op de knop muziek naar een SoundTouch™speler sturen. De drie SoundTouch™speakers zijn Airplay-compatibel, wat het heel simpel maakt om muziek te streamen vanaf een Apple-apparaat. Op de iPhone, bijvoorbeeld, veeg je heel eenvoudig naar boven en druk je op het Airplay-icoon (een vierkant met een driehoek).

De Bose SoundTouch™speaker kan je selecteren als bestemming, waarna de audio van je iPhone automatisch draadloos wordt afgespeeld. Elke muziek-app die je dan op de iPhone opent, bijvoorbeeld SoundCloud of YouTube, zal via de SoundTouch™ te horen zijn.

,

Waarschijnlijk heb je zelf heel wat muziekbestanden. Ook die kan je probleemloos afspelen. Via de SoundTouch™app selecteer je muziek die op je pc staat (via Windows Media Player) of opgeslagen is in iTunes op je Mac. Ook muziekbestanden die op een NAS (netwerkschijf) staan in een gedeelde folder kan je afspelen.

Voorwaarde is dat de muziek gedeeld wordt via DLNA, een optie die op nagenoeg elke NAS aanwezig is. SoundTouch™ speelt de belangrijkste bestandsformaten af: MP3, WMA, ALAC en AAC, incluis de bestanden die je aankocht via de iTunes Music Store.

,

Misschien wil je SoundTouch™speakers in de keuken en eetkamer plaatsen, maar wat met de speakers die je nog bezit? Zet ze niet op straat, want je kan ze nog gebruiken. De Bose SA-4-versterker werkt netjes samen met de SoundTouch™app en kan je met eigen luidsprekers gebruiken. Gewoon de kabeltjes aansluiten en het feest kan beginnen. De SA-4 kan je trouwens ook combineren met inbouwspeakers, wat weer interessant is als je denkt aan het renoveren van een keuken of een andere ruimte.

Zoek je voor de woonkamer een machtiger tv-geluid, dan kan je terecht bij de SoundTouch™compatibele Lifestyle-homecinemasystemen van Bose. De Lifestyle 135 bijvoorbeeld, is een knappe soundbar die samen met de meegeleverde Acoustimass-module elke tv-avond transformeert naar een bioscoopervaring. Wens je echt surround dat je helemaal meesleept in de actie, dan is er de Lifestyle 535 Series III home entertainment system. De krachtige Acoustimass-module levert de nodige overtuigende bassen, terwijl vijf compacte speakers voor een immersiegevoel zorgen.

,

De lente komt er aan en dus begin je wellicht te dromen over tuinfeestjes en barbecues. Maar een feestje zonder muziek, dat kan natuurlijk niet. Bose, die overigens ook toegewijde buitenspeakers aanbiedt, heeft daarom de SoundTouch™ Portable uitgebracht. Deze WiFi-speaker is het kleine broertje van de SoundTouch™ 20 en SoundTouch™ 30, maar heeft in tegenstelling tot die twee ook een batterij. Je kan hem dus meenemen naar plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. Handig in de tuin, maar eveneens als je pakweg op de oprit de auto moet wassen. Alles gaat beter met muziek, weetjewel. 

,

SoundTouch™spelers zijn gemaakt om muziek in je huis te verdelen. Maar je kan ze uiteraard mee naar een vakantiehuis nemen, voor een weekendje weg. Ook als er op je bestemming geen (bruikbare) WiFi is, kan dat. Spotify en Deezer kan je dan moeilijker gebruiken, maar je hebt wel twee opties om muziek bij je SoundTouch™ te krijgen.

De eerste optie is de aux-ingang achteraan de SoundTouch™speler gebruiken. Hier kan je een iPod of een smartphone met een eenvoudig kabeltje aansluiten. Een kabel met aan elk kant een 3,5 mm jack (zoals een hoofdtelefoon) vind je in elke elektronicazaak. Een tweede optie is er voor iPhone- en iPad-bezitters. Door de 2 en  de – knop ingedrukt te houden, zal de SoundTouch™speaker opnieuw opstarten en een eigen WiFi-netwerk in de lucht brengen. Je kan hiermee verbinden met je iPhone en dan via Airplay muziek afspelen. Dat kunnen muziekbestanden op je telefoon zijn of een streamingdienst die je via het mobiel netwerk gebruikt.

,

Net omdat SoundTouch™spelers netjes synchroon muziek kunnen afspelen, zijn ze een perfecte manier om grotere ruimtes van muziek te voorzien. Dat kan een loft zijn, maar evengoed een winkelruimte of een horecazaak. Je kan immers meerdere spelers via de SoundTouch™app koppelen en hetzelfde laten afspelen. Het is een eenvoudige en betaalbare manier om echt een mooie kamervullend geluid te krijgen.

Het is wel belangrijk dat je de SoundTouch™spelers goed positioneert en bijvoorbeeld in heel grote ruimtes voldoende spelers voorziet. In principe kan je behoorlijk veel SoundTouch™spelers op hetzelfde WiFi-netwerk aansluiten, maar bij grote hoeveelheden moet je toch zorgen dat het WiFi-bereik overal even goed is. Mogelijk moet je daarvoor wat bijkomende WiFi-access points voorzien.

Het meest bedrijfszekere is echter werken met een netwerkkabel. Dan heb je geen last van soms wisselende WiFi-storingen, die misschien wel bijvoorbeeld in een drukbezochte horecazaak voor problemen kunnen zorgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.