Redactie

Weense Staatopera streamt vanavond live in 4K

Opera-fans kunnen zich verheugen op een 4K live-uitzending van Nabucco, als ze over een Samsung UHD-toestel van dit jaar beschikken.

De Weense Staatopera is een monument voor de operaliefhebber. Maar wie Wenen toch wat te ver vindt, hoeft nu zelfs het huis niet meer uit om van de prachtige producties te genieten. Vanavond, woensdag 7 mei  om 19.00 hr kan je immers genieten van Verdi’s Nabucco met Placido Domingo in de titelrol. De opera wordt live in 4K gefilmd en gestreamed. Enige vereiste: je moet beschikken over een Samsung UHD-tv. De opera zal te bekijken zijn via een speciale app die je eerst moet installeren op je smart TV.

De opera wordt gefilmd met Sony’s F55 CineAlta camera. De stream maakt gebruik van de nieuwe HEVC-videocodec en gebruikt het MPEG-DASH streamingprotocol. Elemental Technologies, de fabrikant achter de softwareoplossing claimt dat het wereldwijd de eerste keer is dat dit gedaan wordt. Vermoedelijk gaat het dan om de eerste keer dat MPEG-DASH op deze manier gebruikt wordt. Vorig jaar streamde het National Theatre in London immers live de musical War Horse in 4K.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.