Beeld

Vierentwintigste James Bond-film heeft de titel SPECTRE meegekregen

Vanochtend hebben EON, MGM en Sony bekend gemaakt dat de volgende James Bond-film SPECTRE zal gaan heten. Die titel verwijst uiteraard naar het fictieve terroristen-netwerk (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion) dat we nog kennen uit het Sean Connery-tijdperk. Ook de cast werd bekend gemaakt en er werd verteld dat de opnamen van de film komende maandag zullen beginnen. Uiteindelijk moet de film in november 2015 in de bioscoop verschijnen.

In de film van Sam Mendes (die ook Skyfall maakte) zal James Bond (Daniel Craig) een cryptische boodschap uit het verleden ontvangen, waarmee hij op het spoor wordt gezet van SPECTRE. Het logo van de organisatie is een octopus en daar lijkt het kogelgat op de eerste poster dan ook naar te verwijzen.

In de cast zien we onder meer Ben Whishaw (Q), Ralph Fiennes (M) en Naomie Harris (Moneypenny) terugkeren. Vrouwelijk schoon is aanwezig in de vorm van Monica Belucci (Irreversible) en Léa Seydoux (Blue Is The Warmest Color). Dave Bautista (Guardians of the Galaxy) speelt henchman Mr. Hinx, maar de meest opvallende naam is wel die van tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz (Django Unchained) als een zekere Oberhauser.

Er werd namelijk al gespeculeerd dat Waltz in de huid zou kruipen van Bonds aartsvijand Blofeld. Wellicht is Oberhauser dan ook een schuilnaam zoals eerder het geval was met Benedict Cumberbatch' Harrison in Star Trek Into Darkness en Marion Cotillard's Miranda Tate in The Dark Knight Rises. Het is dus nog even afwachten op meer informatie omtrent zijn personage.

De laatste keer dat we Blofeld zagen was in de opening (filmpje boven) van de Roger Moore-film For Your Eyes Only. Die film werd gemaakt toen EON de rechten op het personage kwijt was (ze zijn inmiddels weer terug) en daardoor mocht het personage, een kale man in een rolstoel, in die film door niemand benoemd worden als Blofeld.

Lees ook deze terugblik op alle voorgaande Bond-acteurs en dit lijstje met superschurken waarbij Blofeld op plek 1 stond bij onze collega’s van filmpjekijken.com.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.