Beeld

Video: de nieuwe top-tv’s van Samsung

Op CES 2014 stelde Samsung een hele lijn highend-televisies voor. Er valt zelfs uit zoveel modellen te kiezen, dat we besloten iemand van Samsung voor de camera te sleuren om even uit te leggen wat we kunnen verwachten qua tv's in de komende maanden.

Voor de tv-liefhebber valt er aardig snoepgoed te vinden aan de bovenkant van het assortiment bij Samsung. Het Koreaanse merk speelt twee zaken uit: Ultra HD én Curved. Dat een scherm gebogen is, beschouwt Samsung als een serieuze meerwaarde bovenop Full HD of Ultra HD.

Het nieuwe aanbod aan de bovenkant bestaat uit vier nieuwe lijnen: U8500, H8000, U7500 en H7000. De U of H verwijst naar respectievelijk Ultra HD of Full HD, terwijl een 8x-cijfer verwijst naar curved en een 7x-cijfer naar een plat scherm.

De U8500 is bijgevolg een Ultra HD met gebogen scherm, terwijl de U7500 de platte 4K-versie is. De H8000 is dan weer een gebogen Full HD-led-scherm, terwijl de H7000 Full HD biedt op een platte display.

Alle bovenstaande televisies gebruiken led lcd-panelen. Samsung blijft de Curved OLED met Full HD-resolutie (de KE55S9C, hier getest) voeren die pas recent werd voorgesteld. En 4K op een gebogen OLED? Hoewel Samsung daar wel een prototype van toont, is er vooralsnog geen teken van een echt productiemodel. Technisch is het daar te vroeg voor, luidt het.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.