Beeld

Toshiba lanceert T54-serie

Toshiba lanceert een nieuwe serie tv’s die zich volgens het merk dankzij de Cinema-modus bij uitstek lenen voor het bekijken van films. De T54-toestellen uit deze serie combineren een snelle beeldverwerking en 3D-weergave met Smart-TV-functionaliteit. De T54 is verkrijgbaar in twee groottes: een met een schermdiagonaal van 102 cm (40”) en een met een schermdiagonaal van 121 cm (48”).

De nieuwe tv’s produceren aldus Toshiba een helderder beeld dan voorgaande modellen, terwijl het dynamische contrast bij details in donkere en lichtere partijen op het scherm dusdanig verbeterd is dat gebruikers, net als in de bioscoop, in een donkere ruimte gerieflijker naar films kunnen kijken. De afzonderlijke kleuren zijn eveneens aangepast, om de beelddefinitie en de algehele kleurweergave te verbeteren.

Volgens Toshiba zorgt de AMR+ 800-beeldprocessor ervoor dat ononderbroken bewegingen scherp en helder blijven bij het bekijken van actiefilms, sportwedstrijden en andere soorten entertainment waarin sprake is van veel dynamiek. De verbeterde processorsnelheid staat in combinatie met de hoge schermverversingsratio borg voor een vloeiende weergave in alle stadia van een actie.

Verchillende entertainment, muziek en nieuwsapps staan klaar om op elk gewenst moment geconsumeerd te worden, waaronder YouTube en weerwidgets die op het startscherm beschikbaar zijn. Met de toestellen uit de T54-serie kunnen gebruikers op internet surfen, naar muziek luisteren, video’s on demand bekijken, en Full HD-content afspelen.

Door de ingebouwde Wi-Fi en de mogelijkheid om met behulp van de geïntegreerde browser websites op te zoeken, door te bladeren en te ‘bookmarken’ en gebruik te maken van video-on-demand-diensten hebben kijkers makkelijker toegang tot hun lievelingscontent. De Personal Video Recording (PVR)-functie1 is geschikt voor het maken van opnames op een externe harde schijf.

Verder is T54-serie uitgerust met de active shutter 3D-technologie2. Door een nieuwe dimensie aan documentaires en films toe te voegen, kunnen zij genieten van een optimale 3D-ervaring in Full HD-kwaliteit. Bovendien is de processor erop berekend ‘on the go’ bestaande 2D-content naar 3D te converteren. De dieptecontrole maakt het mogelijk, afhankelijk van de content die bekeken wordt, het gewenste 3D-effect te selecteren.

Dankzij de geïntegreerde mediaspeler en vele aansluitmogelijkheden kunnen gebruikers van een T54-tv eenvoudig inpluggen en content in bijna ieder gewenst formaat afspelen, of deze nu afkomstig is van hun harde schijf of draadloos gestreamd wordt vanaf een compatibel mobiel apparaat. Via de vier HDMI-poorten kunnen zij consoles en Blu-ray spelers op het toestel aansluiten, terwijl ze via de twee USB-poorten hun favoriete foto- en videobestanden op het grote scherm kunnen bekijken.

Model 40T54 is vanaf september 2014 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 599 inclusief BTW. Model 48T54 is vanaf augustus 2014 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van €749 inclusief BTW.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.