Beeld

Steve Jobs zag niets in Apple-televisie

Al jaren wordt gespeculeerd dat Apple sleutelt aan een eigen tv-toestel. Maar een nieuw boek laat uitschijnen dat Steve Jobs weinig reden zag om ooit een Apple-televisie uit te brengen.

Jobs zou op een interne meeting met de honderd belangrijkste medewerkers van Apple in 2010 expliciet gezegd hebben dat televisies niets waren voor het merk. De toenmalige CEO reageerde op een vraag van een werknemer, die wou weten of Apple een volwaardige tv zou uitbrengen, als vervolg op z'n Apple TV-kastje. 

Het antwoord luidde toen meteen: "Neen". "Tv's zijn slechte business", zou Jobs gezegd hebben, "ze verkopen niet en de marges zijn slecht".

Het citaat komt uit een nieuw boek, 'Haunted Empire: Apple After Steve Jobs', afkomstig van Wall Street Journal-journalist Yukari Iwatani Kane. Business Insider mocht al een aantal citaten uit het boek vooraf publiceren.

Steve Jobs zou wel gezegd hebben dat hij met Apple graag de woonkamer zou overnemen. Maar dan eerder met een betere versie van het Apple TV-kastje met voldoende content.

Apple TV werd in verleden door Jobs zelf omschreven als een "hobby", maar ondertussen is het die status volledig kwijt. Bij de voorstelling van de laatste financiële cijfers eind februari, bleek Apple TV in 2013 ongeveer een miljard dollar aan inkomsten aan Apple hebben bezorgd.

De citaten uit het boek van Kane gaan helemaal in tegen wat Jobs tegen zijn biograaf Walter Isaacson vertelde. In het boek van Isaacson valt te lezen dat Jobs graag een geïntegreerde tv zou uitbrengen, met nadruk op gebruiksgemak en synchronisatie met alle mobiele apparaten. Hij gaf de indruk dat Apple daar niet ver van af stond. "I finally cracked it", zei Jobs toen tegen zijn biograaf.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.