Beeld

Sony gaat zich concentreren op Ultra HD

Sony gaat zijn tv-afdeling in een aparte eenheid onderbrengen die zich vooral gaat concentreren op de hogere kant van de markt. Allemaal het gevolg van minder goede financiële resultaten. Die zullen leiden tot circa 5.000 onslagen, wellicht ook in de Benelux.

Dat het qua inkomsten minder goed gaat bij Sony, is toch verrassend. Het Japanse bedrijf, dat naast elektronica ook een sterke aanwezigheid heeft in de muziek- en filmindustrie, is met de nieuwe CEO Kaz Hirai aan een heropstanding bezig. 

Sommige afdelingen doen het immers niet zo goed. Mobiele producten en de PS4 scoren goed, maar de tv-afdeling presteert minder goed.

Sony gaat daarom televisies in een aparte business unit onderbrengen, wat niet wil zeggen dat het zoals bij Philips wordt ondergebracht in een apart bedrijf. De ambitie is vooral bezig te zijn met hogere modellen, waar de marges groter zijn. Ultra HD wordt expliciet genoemd als een speerpunt van de nieuwe strategie. 

Het is echter veel te vroeg om te weten wat de concrete impact wordt. Gaat Sony stoppen met instap-televisies? Gaat het iets meer doen om aggressief 4K te pushen? Vragen die vooralsnog onbeantwoord blijven.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.