Redactie

Samsung gaat voor het slimme huis

Meer en meer apparaten worden aangesloten op het internet. Naast al onze mediaspullen worden ook wasmachines, koffiemakers en ijskasten van een netwerkaansluiting voorzien. Dat is Samsung niet ontgaan.

Met Samsung Smart Home wil het inspelen op deze nieuwe trend en je toelaten om alle apparaten te beheren en controleren via één toepassing. De drie belangrijkste mogelijkheden: Device Control (apparaatbeheer), Home View (bewaking) en Smart Customer Service (allerlei vormen van ondersteuning na verkoop).

Smart Home wil bovendien een platform zijn dat niet alleen voor Samsung apparaten bruikbaar is , maar ook voor derde partijen. Daarom zal Samsung een Smart Home software protocol beschikbaar maken zodat ook andere fabrikanten hun toestellen kunnen integreren.

Wat zal je er zoal mee kunnen doen?

Dankzij Device Control wordt je smartphone een afstandsbediening waarmee je apparaten in huis bestuurt, ongeacht of je thuis bent of op verplaatsing. Zet de verwarming aan of doe de lichten uit bijvoorbeeld. Dankzij stemcommando’s kan je ook een aantal acties automatiseren. Zeg ‘ik vertrek’ tegen de smartphone, en de verwarming wordt lager gezet, en geselecteerde lichten en apparaten worden uitgeschakeld.

Met Home View wordt het mogelijk om op je smartphone te kijken wat er in huis gebeurt. Je kijkt dan via de ogen van allerlei ingebouwde camera’s in je apparaten.

Smart Customer Service laat je weten wanneer een apparaat een onderhoudsbeurt nodig heeft, waneer de inkt in de printer op is, of helpt je bij het oplossen van allerei problemen.

De eerste producten die passen in de Smart Home omgeving worden verwacht in de eerste helft van 2014.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.