Geluid

Publiek kan investeren in Ferguson-Hill-product

Het Britse Ferguson-Hill wil via crowdfunding geld vinden voor een nieuw tv-audio-oplossing in het typische doorzichtige plexiglas. Daarmee zijn de Britten al het tweede bekendere audiomerk dat deze route bewandeld. Eerder sloeg Olive er in om via crowdfunding de financiëring te regelen voor de ontwikkeling van een nieuwe streamer.

De Ferguson Hill Clear Speaker System combineert de doorzichtige hoornspeakers van het Britse merk met een zelfontworpen AV-receiver en een design-subwoofer. Via de Kickstarter.com-site worden er verschillende configuraties aangeboden, met twee of vier speakers en een of twee subwoofers. 

Het systeem is bestemd als een audio-upgrade voor een televisie. De twee HDMI-aansluitingen op de bijhorende versterker maken dat mogelijk, maar daarnaast zijn er nog een aantal andere manieren om uiteenlopende bronnen te koppelen. Via de twee optische aansluitingen bijvoorbeeld, of via Bluetooth of de analoge aansluitingen.

In totaal wil Ferguson-Hill circa 150.000 pond op halen (180.000 euro), een doelstelling die op dit moment best uitdagend lijkt. Voorlopig zijn er nog maar 32 backers opgedoken, goed voor iets meer dan 8.000 pond. Participeren kan door een voorbestelling te nemen op een van de zes Clear Speaker System-pakketten, of door een kleiner bedrag te storten in ruil voor een T-shirt. De optie op 5.000 pond uit te geven en daarna te gaan tafelen met heel het Ferguson-Hill-team is nog niet opgenomen.

De Kickstarter-pagina vind je door hier te klikken.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.