Beeld

PlayStation TV bekampt Apple met eigen recept

In navolging van de Apple TV en Amazon Fire TV komt ook Sony met een eigen betaalbaar toestel dat je aan de tv hangt. Uniek is dat PlayStation TV een extensie wordt voor Sony's gameplatform en niet enkel als mediastreamer. Het nieuwe apparaat werd aangekondigd op E3, de belangrijkste gamebeurs ter wereld.

Echt gloednieuw is de PlayStation TV niet. Het apparaat was al in Japan op de markt onder de naam 'Vita TV', maar wordt nu herdoopt en in september naar Europa gebracht. Het zal in onze regio in de winkels liggen voor 99 euro.

De oorspronkelijke verwijzing naar 'Vita' (de naam van Sony's draagbare spelconsole) is er overigens niet toevallig.  De PlayStation TV bevat grotendeels dezelfde hardware als de Vita.

De PlayStation TV is een zeer compact apparaat van 6 x 10 cm, waar net plaats is voor een HDMI-poort, netwerkaansluiting, USB-poort en sleuf voor een geheugenkaart. Net zoals de Apple TV is het Sony-kastje zeer geschikt om weg te bergen achter de tv, bijvoorbeeld. De PlayStation TV verbindt met tot twee DualShock-controllers, maar dat kan draadloos.

Zoals de naam laat uitschijnen is de PlayStation TV gericht op gaming, al valt niet uit te sluiten dat je het apparaat kan gebruiken voor videodiensten. In de eerste plaats gaat het toch om spelletjes spelen, wat op verschillende manieren kan. Heel krachtig is de PlayStation TV niet, maar via de PlayStation Now-dienst zou het wel eens 'zware' games van de PS3 of zelfs PS4 kunnen tonen.

De PlayStation Now-dienst – nu nog in gesloten testfase en enkel in de V.S. – streamt games die op een server draaien naar een doeltoestel, zoals een tablet of zelfs een geschikte Sony-televisie. Op E3 maakte Sony bekend dat PlayStation Now al in de zomer door het grote publiek kan getest worden. Vooropgesteld dat je in de Verenigde Staten woont; Europeanen moeten nog even wachten.

Daarnaast ondersteunt het nieuwe toestel ook Remote Play, een functie waarmee je nu games van een PlayStation 4 naar een Vita kan streamen. Ten slotte speelt de PlayStation TV ook downloads van PSP- en PS1-spelletjes af.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.