Beeld

Panasonic verbetert Smart TV interface

In afwachting van hun nieuwe Smart TV omgeving gebaseerd op Firefox OS heeft Panasonic zijn bestaand systeem nog wat verfijnd.

Er zit beweging in de Smart TV wereld. Heel wat fabrikanten sleutelen aan hun aanbod, of kiezen zelfs radicaal voor een nieuwe richting. Bij Panasonic werd het 'my Home Screen' concept aan een volledige overhaul onderworpen. Betere, intuitievere navigatie, en betere aanbevelingen moeten het gevolg zijn.

De nieuwe Life+ Screens leren de voorkeuren van familieleden of de familie als geheel en gebruiken die kennis om je favoriete content al klaar te zetten als je de televisie aan zet. De televisie bekijkt uiteraard wat je zoal op het scherm zet, maar je kan ook de 'My Button' op de remote indrukken om aan te geven dat je de content die je nu bekijkt leuk vindt.

De gebruikersinterface werd stevig onder handen genomen. 'My Stream' staat nu centraal, het is een gepersonaliseerd kanaal, gebaseerd op jouw voorkeuren, en met content uit verschillende bronnen. Zo kan je content voorgeschoteld krijgen die je met één klik start zonder de bron te moeten kennen. Televisie, VOD, opgenomen content, eigen films, muziek of video, alles past naadloos in 'My Stream'.

Dankzij 'My Home Cloud' kan je ook informatie delen tussen de televisie, smartphones en PC.

Life+Screen zal automatisch opstarten als er iemand in de buurt komt en het toont dan info zoals tijd, datum, een het weer. De ingebouwde camera herkent ook mensen en kan dan gepersonaliseerde informatie presenteren.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.