Geluid

Onkyo investeert in streaming en multiroom

Multiroom-audio in de lift, dat hebben ze ook bij Onkyo begrepen. Het merk gaat daarom samenwerken met grote chipontwerper Imagination Technologies om streamingoplossingen te ontwikkelen. Afgaande op het persbericht van het duo wil Onkyo inzetten op de combinatie van multiroom en hoge resolutie-audio.

Imagination Technologies is geen totaal onbekende in de multiroom-wereld. Het heeft een eigen merk, Pure, met een lijn draadloze speakers en multroom-apparaten. Een eigenschap van de Pure Jongo-speakers is dat ze een functie bezitten om via Bluetooth audio van een smartphone binnen te halen en die te streamen naar andere kamers én meerdere speakers.

Net die technologie, Caskeid genaamd, wordt nu door Onkyo gelicenseerd. Het Japanse audiomerk gaat ook FlowCloud gebruiken, een platform om audiodiensten naar streaming speakers te brengen.

Het multiroom-segment zit al een tijdje in de lift, en dat komt door het succes van Sonos. Steeds meer merken hebben dat opgemerkt en werpen zich nu op het segment. Zo zagen we in voorbije maanden namen als Bose, LG en Samsung multiroom-producten voorstellen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.