Mobile

Nieuwe slimme Samsung-horloges vervangen je remote

Hoewel de reacties op smartwatches niet onverdeeld positief zijn, blijven sommige merken er heilig in geloven. Op de vooravond van de MWC-beurs lanceert Samsung zelfs twee nieuwe. Het tweetal is quasi identiek, behalve dat de iets lichtere Neo-editie geen camera bevat.

De Gear 2 en Gear 2 Neo volgen de eerste Gear op, die in september op IFA werd voorgesteld. De nieuwe uurwerken bewandelen verder het pad dat deze eerste smartwatch van Samsung inzette. 

Het design oogt hetzelfde, al zijn de nieuwelingen een millimeter dunner dan voorheen. Dat is geen groot verschil, maar bij een polshorloge is een dunner behuizing altijd welkom.

Qua functionaliteit is er wel wat bijgekomen. De tweede generatie Gear bevat nu een hartslagsensor naast de pedometer, draaien wat meer apps en kunnen nu muziek afspelen. De horloge speelt zonder tussenkomst van een smartphone MP3-, AAC-, M4A- en OGG-muziekbestanden af.

De nieuwe Samsung-horloges beschikken over een infrarood-oog en kunnen via de WatchON-app elektronica zoals televisies en decoders besturen. Ze worden met andere woorden de remote die je zeker altijd bij de hand hebt.

Op technisch vlak is er een kleine aardverschuiving: waar de eerste Gear Android draaide, gebruikten de nieuwe horloges Tizen. Dat is een eigen besturingssysteem van Samsung, een poging van het Koreaanse merk om wat afstand van Google (de uitvinder van Android) te bewaren.

De Gear 2 heeft een 1,63-inch AMOLED-scherm waarop 320 x 320 pixels tonen. Enkel de Gear 2 heeft, zoals gezegd, een ingebouwde camera van 2 megapixel. De Gear 2 is verkrijgbaar in zwart, bruin en oranje, de Neo-editie in dezelfde kleuren met uitzondering van de bruine versie. Die wordt vervangen door een grijze uitvoering.

De prijs van de nieuwe Samsung-horloges zijn nog onbekend, beschikbaarheid is vanaf april. Zoals bij de eerste Gear werken ze in principe enkel samen met smartphones uit Samsungs eigen Galaxy-lijn.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.