Beeld

Nieuwe Apple TV krijgt hardware-upgrade

Met de regelmaat van de klok worden er nieuwe dingen ontdekt over de nakende, nieuwe Apple TV .

Deze keer doken ze bij 9to5mac in de laatste versies van de iOS 7 software en daar vonden ze zowaar een referentie naar de nieuwe Apple TV. Die zal kennelijk het versienummer 4.1 krijgen. De huidige versie is 3.2 en het model van maart 2012 dat voor het eerste 1080p ondersteuning had is 3.1. Het eerste iOS-model was 2.1.

Die stevige sprong van 3.2 naar 4.1 is een sterke indicator dat het apparaat een behoorlijke upgrade in termen van hardware zal krijgen, net zoals dat het geval was met de sprong van 2.1 naar 3.1.

Tijdens de zoektocht werden ook verschillende referenties ontdekt naar het iOS 7 'Game Controller framework'. Of dat overblijfselen zijn van de iPhone, iPad en iPod Touch, dan wel een bevestiging dat je aan de volgende Apple TV een gamecontroller zal kunnen hangen is niet duidelijk.

De nieuwe Apple TV zou alvast gaming opties krijgen, en mogelijk zelfs een ingebouwde Airport Express. Wanneer we de nieuwe versie zullen zien, blijft onduidelijk. Apple CEO Tim Cook liet eerder wel weten dat Apple in 2014 nieuwe producten op de markt zou brengen 'waarvan de klanten zullen houden'. Voorlopig blijkt dat dus geen echte TV te zijn, maar nog steeds een settopbox.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.