Beeld

Netflix zegt definitief nee tegen offline content kijken

Waar sommige streamingservices als BBC iPlayer en 4oD inmiddels content aanbieden om te downloaden en offline te kijken is die optie bij Netflix nog altijd niet aanwezig. Veel gebruikers hoopten dat Netflix vanzelf een soortgelijke functie zou introduceren, maar tijdens een interview met Techradar werd aan die hoop een einde gemaakt. "It's never going to happen", aldus Cliff Edwards, hoofd communicatie van Netflix.

Volgens Edwards is het aanbieden van offline downloads een "tijdelijke oplossing voor een groter probleem" dat te maken heeft met WiFi-toegang en kwaliteit. Netflix wil zich helemaal focussen op de verbetering van hun streamingservice, aangezien veruit het grootste deel van hun gebruikers op die manier content kijkt. Volgens Edwards is de kwaliteit van streaming binnen vijf jaar dusdanig hoog dat niemand het meer zal hebben over offline viewing.

Netflix is daarnaast ook volop bezig met het pushen van originele content. In de komende vijf jaar moeten twintig nieuwe series hun debuut gaan maken. Momenteel maakt men volop reclame voor hun nieuwe serie Marco Polo (poster onder). Overigens begon Netflix eerder dit jaar ook in België met het aanbieden van hun streaming content in de allerhoogste 4K-kwaliteit.

Vlak na de aankondiging van Netflix liet het Amerikaanse Amazon weten een totaal andere visie op de zaak te hebben. Amazon maakte bekend dat offline viewing in de toekomst een grote pijler zal worden voor hun videoservice Amazon Digital Video. De functie is al te vinden op hun Fire-tablets en zal in de toekomst ook geïntroduceerd worden op de rest van hun mobiele devices.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.