Mobile

Neil Young lanceert eigen muziekspeler

Oerrocker Neil Young zal eindelijk zijn hoogwaardig alternatief voor de iPod uitbrengen. Maar eerst moet hij de productie financieren. Dat wil Young door geld op te halen via kickstarter.com.

De Canadees zal namelijk morgen tijdens SXSW in Austin, Texas zijn PonoPlayer introduceren aan het publiek. Vervolgens kunnen geïnteresseerden vanaf 15 maart pre-orderen bij Kickstarter. Dat meldt Pono in een persbericht.

De in samenwerking met Ayre Acoustics gebouwde PonoPlayer krijgt een adviesprijs van 399 euro en heeft naar verluidt 128 GB harde schijf ruimte. "Genoeg voor 1000 tot 2000 high-resolution digitale muziekalbums", schrijft Pono in het persbericht. Er wordt echter gespeculeerd dat het persbericht hier een fout bevat en dat "albums" eigenlijk "liedjes" moet zijn, want het is quasi onmogelijk om een 24-bit/192 KHz audiobestand in 128 MB te proppen. 

Voor wie meer schijfruimte behoeft, kunnen speciale geheugenkaartjes worden aangeschaft om in de PonoPlayer te steken. Volgens de fabrikant heeft de PonoPlayer "zero-feedback circuitry and a digital filter that stops 'unnatural pre-ringing'".

Naast de speler, lanceert Pono ook een digitale muziek platform, dat PonoMusic heet. Hier kun je niet alleen de PonoPlayer syncen met de inhoud van je harde schijf of NAS, maar ook hi-res digitale muziek downloaden. Volgens Pono heeft het samenwerkingen met zowel major, als prominente independent labels gesloten. In de online store kun je verder ook door PonoMusic aanbevolen in-ears en hoofdtelefoons aanschaffen.

Neil Young werkt al jaren aan het systeem, dat in de begindagen nog PureTone heette. In zijn boek Waging Heavy Peace schreef de muzikant al dat "een mp3 ongeveer vijf procent van de data bevat die je in een PureTone master file vindt". Meer recent liet Young weten dat "voor de eerste keer Pono horen is als de eerste dosis daglicht nadat je de bioscoop uitloopt op een zonnige dag".

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.