Mobile

Mooie middenklassers bij HTC

De echte grote kanonnen haalt HTC later in maart boven, maar op de MWC-beurs toonde het alvast twee interessante betaalbare smartphones, de Desire 816 en de Desire 610.

Met de nieuwe Desires wil HTC opnieuw sterker in het middensegment staan, na een jaar waar het merk weliswaar uitstekende topmodellen uitbracht maar qua marktaandeel de dieperik indook. Recent gaf HTC ook aan meer aandacht aan goedkopere toestellen te willen besteden. Het valt wel op dat de twee Desires qua design veel lijken op de bekroonde One, zij het met andere materialen.

De twee nieuwe smartphones zijn middenklassers en bevinden zich op het interessante breukvlak tussen betaalbaar en feature-rijk. De hardware-specificaties zijn wat bescheidener dan bij topmodellen, vooral als het gaat over chips en geheugen, maar de kloof is vaak minder groot dan je zou denken. 

De 816 biedt bijvoorbeeld een 5,5 inch scherm en een 16 megapixelcamera, aangedreven door een Snapdragon 400 met quadcore 1,6 GHz-processor en 1,5 GB. De phablet is ook volledig klaar voor 4G. Het hangt natuurlijk af van hoe goed het scherm echt is, maar gegeven het prijspunt van 399 euro lijken de specificaties niet slecht. Grootse minpunt is wellicht dat het vrij grote scherm toch maar 720p toont, maar voor Full HD moet je nu eenmaal naar een hoger geprijsde categorie.

De 610 is een compact apparaat met een 4,7 inch display en een 8 megapixelcamera aan de achterkant. Onder de motorkap steekt hetzelfde hardwareplatform, maar met een processor aan 1,2 GHz en 1 GB geheugen.

Beide apparaten zijn overigens extra interessant voor audioliefhebbers. Ondanks de relatief kleinere prijskaartjes ondersteunen ze aptX over Bluetooth, wat een betere audiokwaliteit bij streaming belooft.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.