Beeld

Meer toepassingen voor Chromecast onderweg

Met een spotgoedkope HDMI-stick zette Google zijn nieuwste plannen om je televisie te veroveren in gang. Nu ontwikkelaars ook hun apps kunnen aanpassen om gebruik te maken van Chromecast lijkt het plaatsje volledig.

Google Chromecast is een erg eenvoudig apparaat. Stop de stick in een HDMI-aansluiting van je televisie, en je kan vanuit een aantal toepassingen het beeld en geluid met één klik naar de televisie sturen. Dat de Chromecast-stick amper 25 euro kost, maakt het verhaal nog aantrekkelijker. Lees onze review hier.

Maar Chromecast had een belangrijk nadeel: het aantal toepassingen dat er gebruik van kan maken is beperkt. Net daar komt binnenkort ongetwijfeld verandering in. Google heeft nu immers de SDK, de software ontwikkelkit, voor Chromecast vrijgegeven alle ontwikkelaars.

Die kunnen hun app nu aanpassen en voorzien van een knop waarmee je de inhoud van het scherm kan 'casten'. In de eerste plaats hopen we natuurlijk op brede steun bij allerlei video-toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan dingen zoals Stievie (review hier), maar ook allerlei web-toepassingen zouden eenvoudig aangepast kunnen worden om op televisie te verschijnen. En wie weet zelfs games.

Belangrijk detail: de SDK is beschikbaar voor Android én iOS (en Chrome, Google's eigen webbrowser). Het wordt uitkijken naar de leukste nieuwkomers.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.