Redactie

Mediaspeler streamt torrent-films onmiddellijk

Mensen die illegaal downloaden via torrents moeten doorgaans wachten tot de film helemaal binnen is om te bekijken. Een nieuwe app laat je echter na enkele seconden kijken, en tovert zo het torrentgebeuren om tot een heuse (illegale) videotheek.

Popcorn Time is een app voor Mac OS X, Linux of Windows 7 (of hoger) die je gratis kan downloaden. Het bevindt zich nog in een bètafase, maar werkt afgaande op onze korte test vrij foutloos.

De interface van Popcorn Time zou zo van een legitieme streamingdienst kunnen komen. Films worden mooi gepresenteerd met poster, korte inhoud en zelfs de keuzemogelijkheid tussen 720p- of 1.080p-kwaliteit. Je kan per genre films filteren via sleutelwoorden of gewoon zoeken naar titel.

Normaal gezien wordt een torrent-download niet sequentieel binnengehaald, maar in vele kleine stukjes verspreid over de film. Het bekijken is bijgevolg pas mogelijk als alles gedownload is. De makers van Popcorn Time halen de pakketjes echter wel netjes in de juiste volgorde binnen, waardoor je meteen kan beginnen kijken. Afgaande op de enkele testfilms die wij bekeken, wordt bijna altijd een Blu-ray-rip getoond – en dus geen minderwaardige handycam-versies.

De vraag is natuurlijk hoelang Popcorn Time in de lucht gaat blijven. Het programma gaat immers stukken verder dan een klassieke torrent-cliënt, waarbij de gebruiker zelf nog op zoek moet gaan naar legale of illegale torrents. Bij Popcorn Time gaat het overduidelijk om een illegale kopie van films.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.