Beeld

LG komt in 2015 met 4K Ultra HD televisie met quantum dot technologie

LG Electronics zal tijdens de International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een 4K Ultra HD televisie die is uitgerust met quantum dot technologie onthullen. Deze variant op de traditionele LCD tv biedt een hoger kleurbereik en verbeterde kleurverzadiging in vergelijking met voorgaande LCD TV’s. Het nieuwe toestel is vanaf 2015 beschikbaar naast LG’s andere Ultra HD 4K- en OLED-televisies.

LG’s quantum dot technologie biedt een zeer breed kleurenbereik. De technologie werkt met behulp van nano kristallen die variëren in grootte van 2 tot 10 nanometer en afhankelijk hiervan verschillende kleuren licht doorlaten. Door een laag met quantum dots toe te voegen boven de LCD backlight, verbetert het kleurenspectrum en de algemene helderheid van het beeld.

Omdat de nano kristallen prachtige levendige kleuren toevoegen aan het beeld, is deze technologie een interessante aanvulling op de huidige mogelijkheden van LG’s 4K ULTRA HD IPS-displays. Met de toevoeging van quantum dots verbetert de kleur reproductie ratio met ruim 30 procent in vergelijking met traditionele LCD/LED televisies.

“Quantum dot’s bruisende en levendige kleurweergave tilt LG’s nieuwste LCD tv’s naar een hoger niveau van beeldkwaliteit”, vertelt In-kyu Lee, senior vice president en hoofd van LG’s TV en monitor divisie bij de LG Electronics Home Entertainment Company.

“De TV met quantum dot technologie positioneren wij binnen de line-up van 2015 onder onze OLED tv’s. Deze toevoeging verstevigt echter onze positie als toonaangevende producent van de meeste diverse en innovatieve televisie beeldschermtechnologieën van de industrie.”

Bij het ontwerp van LG’s nieuwe 4K ULTRA HD TV is rekening gehouden met milieuvriendelijke materialen. Zo bevat de nieuwe televisie geen cadmium en andere giftige zware metalen. Mocht je volgend jaar de CES 2015 in Las Vegas kunnen bezoeken: van 6 tot 9 januari is de 4K ULTRA HD TV met quantum dot technologie op de stand van LG te bewonderen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.