Mobile

iPhone en iPad gaan liedjes herkennen

De volgende versie van iOS voor iPhone en iPad zou in staat zijn om muziek te identificeren, bijvoorbeeld als er een liedje op de radio speelt. Daarmee zouden Apple-toestellen een functie krijgen die Android- en Windows Phone-apparaten al langer bezitten. Het gerucht wordt gemeld door het persbureau Bloomberg.

Het is nu al mogelijk om op een iPhone een liedje te laten herkennen. Daarvoor moet je een aparte app installeren. De bekendste app van die type komt van Shazam. Het is net met die partij dat Apple zou samenwerken om een liedjesherkenner in te bouwen in iOS, zegt Bloomberg.

De herkenningsfunctie zou gekoppeld zijn aan Siri, de spraakgestuurde assistent die op de iPhone en iPad aanwezig is. iPhone-eigenaars die een leuk deuntje horen en willen weten wat het is, zouden bijvoorbeeld met de zin 'welk liedje speelt er?' de functie activeren. Vooralsnog verstaat Siri nog geen Nederlands.

De toevoeging van zo'n herkenningsfunctie zou passen in een groter offensief rond muziek. Volgens de geruchtenmolen overweegt Apple verder nog een volwaardige Spotify-kloon op te starten en te beginnen met de verkoop van muziek in hogere kwaliteit.

Als er een Shazam-achtige functie in iOS komt, dan zal dat wellicht in een nieuwe versie zijn. Verwacht wordt dat Apple traditiegetrouw het bestaan van deze iOS 8 op zijn ontwikkelaarscongres (WWDC) in juni onthult.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.