Geluid

Hoofdtelefoonversterkers nieuwe richting voor Avinity

Avinity, het kabelmerk dat door Hama wordt verdeeld, brengt drie hoofdtelefoonversterkers uit. De toestellen mikken op mobiele muziekliefhebbers die meer willen halen uit hun hoofdtelefoon en concurreren onder meer met de compacte apparaten van Fiio. Alle drie zijn voldoende compact om samen met een smartphone of muziekspeler mee in de binnenzak te stoppen.

De nieuwe apparaten gaan van een eenvoudige versterker met ingebouwde accu tot een iets groter toestel dat je ook via USB met een computer kan verbinden. Die laatste is eigenlijk een gecombineerde versterker/DAC biedt ondersteuning voor hoge resolutie-audiobestanden tot 96 KHz / 24 bit.

Het hoofdverschil tussen de Avinity Compact Mobile Headphone Amplifier en de Avinity Progressive Mobile Headphone Amplifier zit in de soort hoofdtelefoons die ze kunnen aansturen. De eerste is begrensd op 150 ohm, de Progressive kan hoofdtelefoons van 300 ohm aan. Dergelijke waarden vind je eerder bij hifi-hoofdtelefoons. (Voor meer informatie over het belang van impedantie bij hoofdtelefoons, lees dit achtergrondartikel). De essentie is dat smartphones en tablets onvoldoende kracht hebben om bepaalde hoofdtelefoons behoorlijk aan te drijven, waardoor bijvoorbeeld meer op thuisgebruik gerichte hoofdtelefoons vrij stil klinken als je ze combineert met een mobiel apparaat.

De Avinity USB DAC Mobile is een wat complexer apparaat dat audio accepteert via een 3,5 mm ingang (bijvoorbeeld van een smartphone) of via USB. Deze laatste optie wordt steeds populairder om hoogwaardig audio uit een computer te plukken. Ook ongewoon is dat je twee hoofdtelefoons tegelijkertijd kan aansluiten op de DAC.

De prijzen voor de Avinity-versterkers zijn 49,90, 99,90 en 149,90 euro, meldt Hama.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.