Beeld

Google Chromecast nu ook in België beschikbaar

De Chromecast was eerder al beschikbaar in Nederland, maar is nu dus ook in België geland. Google opende eerder ook al de Google Play Movies dienst voor België. Daarmee wordt de kleine Chromecast een mooie video on Demand oplossing.

Het kleine HDMI-staafje is verkrijgbaar voor 35 euro via de Google Play Store (klik hier). Je stopt het in een HDMI-aansluiting van je televisie, en stroom krijgt het kleine ding via een USB-poort. Daarna kan je vanuit bepaalde apps op smartphone of tablet video en muziek naar je televisie streamen. Het unieke aan de Chromecast is dat hij de data zelf binnen haalt. Zodra je beeld en/of geluid hebt, mag de smartphone of tablet uit, of kan je hem voor andere dingen gebruiken. Streamen hoeft dan je batterij niet leeg te zuigen.

Voorlopig is de lijst met compatbile apps nog niet erg groot: YouTube en Plex zijn er al. Maar ook Netflix is compatibel met Chromecast, en eind dit jaar zal ook België van Netflix kunnen genieten.

Maar zeker even interessant is het feit dat Google Play Movies (klik hier) sinds kort ook in België beschikbaar is. In dit onderdeel van de Google-winkel kan je films huren en kopen. En natuurlijk is de Google Play Movies winkel compatibel met Chromecast. Daarmee heb je voor 35 euro een leuk alternatief voor de Apple TV in huis.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.