Mobile

Galaxy S5 verwacht op 24 februari

Het lijkt er nu op dat Samsung op het Mobile World Congress eind februari toch de Galaxy S5 gaat voorstellen. Met dit nieuw topmodel probeert het bedrijf opnieuw de titel van de beste smartphone ter wereld te veroveren.

Het staat vast dat Samsung op 24 februari op de beurs in Barcelona een Unpacked-event organiseert. Dat is de naam die het Koreaanse bedrijf hangt aan grote lanceringsmomenten. Ook hier op de redactie is er uitnodiging voor het event binnengerold.

Er is geen absolute zekerheid dat het event rond de S5 zal draaien, maar het lijkt wel heel waarschijnlijk. Qua timing zit het helemaal goed.

Maar wat zou de S5 bieden? Er circuleren heel wat geruchten over het nieuwe mobiele topmodel van Samsung, zoals de mogelijkheid dat er niet één maar twee S5-edities gaan verschijnen.

Het verschil tussen twee zou terug te leiden zijn tot materialenkeuze: de 'goedkopere' S5 zou vooral hoogwaardige plastics gebruiken, terwijl de 'dure' editie uit metaal zou gefabriceerd wordt. Daarnaast zou er ook een verschil zijn qua hardware.

Aanvankelijk werd er ook gesteld dat de S5 beschikt over een 2K-scherm, maar de nieuwste rapporten geven aan dat we toch eerder een goede Full HD-display moeten verwachten. Daarnaast zou ook de nadruk liggen op de camera – naar het verluidt met 16 megapixel – en minder op slimme features, zoals dat bij de Galaxy S4 wel het geval was.

Ten slotte zou tegelijkertijd met de S5 ook een tweede generatie van de Galaxy Gear-smartwatch worden gepresenteerd in Barcelona.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.