Mobile

G3 zwengelt resolutie-oorlog aan

Apple en Samsung mogen de leiders van smartphoneland zijn, LG zit hen op de hielen. Met de G3 die dinsdagavond gelanceerd werd, weten de Koreanen zelfs de S5 en de iPhone vlak van het scherm te overtroeven.

Dat de goed ontvangen G2 (lees hier de review) een opvolger kreeg, was een van de slechts bewaarde geheimen van de industrie. Gisteren werd het nieuw topmodel dan voorgesteld in Londen. De G3 is meteen heel wat forser dan zijn voorganger. Waar de G2 beschikte over een 5,2 inch display, werd er deze keer gekozen voor een IPS-display van 5,5 inch diameter.

Waarmee LG resoluut kiest voor een formaat dat dichter aanleunt bij een phablet dan bij een regulier smartphone. Het merk blijft gelukkig wel werken aan het verkleinen van de zijranden, waardoor de telefoon niet potsierlijk groot lijkt.

Maar niet het formaat van het scherm is het frappantste aan de G3, wel wat er getoond wordt. De getoonde resolutie is immers 2.560 x 1.440, goed voor een pixels-per-inch-waarde (PPI) van 538. We spreken hier dus over een ongezien scherp beeld, al is het zeer de vraag of het menselijke oog het verschil met pakweg de 430 PPI van de Galaxy S5 kan waarnemen. 

Nog een technische innovatie is het gebruik van een laser om scherp te stellen bij het fotograferen. Volgens LG kan de autofocus daardoor in 0,276 seconden z'n werk doen. De 13 megapixelcamera zelf bouwt verder op de gestabiliseerde camera van de G2

Gelekte foto's van de G3 deden vermoeden dat de telefoon net zoals HTC's One (M8) volledig uit metaal geconstrueerd werd. Toch blijkt dat niet het geval te zijn: de behuizing is uit kunststof, maar is behandeld om metaalachtig te lijken. LG heeft verschillende kleurversies, incluis opvallende keuzes zoals Shine Gold en Moon Violet.

De prijs van de G3 is nog niet officieel bekendgemaakt, maar LG lijkt van plan om prijsbreker te spelen. Verschillende bronnen suggereren een adviesprijs onder 600 euro, wat een stevige uitdaging betekent voor de duurdere HTC One (M8) en Samsung Galaxy S5. Beide telefoons zijn momenteel aan 699 euro geprijsd, al kan daar snel verandering in komen – vooral als Samsung de concurrentie wil aanwakkeren.

,

Recent is LG een samenwerking met Harman Kardon aangegaan, wat onder andere tot uiting kwam in betere geïntegreerde speakers op bepaalde 4K-tv's. Ook bij de lancering van de G3 blijkt er samen te zijn gewerkt met het audiomerk.

Een van de accessoirs voor de nieuwe smartphone is de LG Tone Infinim, een opmerkelijke Aptx-compatibele Bluetooth-headset dat bestaat uit een in-earsset en een gedeelte dat op de schouders rust. De Tone Infinim werkt ook met andere mobiele toestellen, maar is "geoptimaliseerd" voor de G3.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.