Geluid

Draadloze speakers JBL gaan voor luxegevoel

De twee nieuwste draadloze speakers van JBL zijn spek voor de bek van op mensen die op zoek zijn naar iets bijzonder. Met name het topmodel is een echte eyecatcher op designvlak.

Het draait bij de twee nieuwe Authentic-speakers om een vintagegevoel, gecombineerd met de nieuwste technologie. Zowel de L8 als L16 zijn premiumspeakers die op het netwerk hangen en behoorlijk veelzijdig zijn als het op bronnen aankomt. Muziek kan je aanleveren via Airplay, Bluetooth of DLNA.

Beide speakers doen ook mee met de nieuwste hype rond hoge resolutie-audio. Ondersteuning is er voor muziek aan 96 KHz / 24 bit.

Maar het is wellicht vooral het design dat in eerste instantie de aandacht zal trekken. We hebben de speakers nog niet in levende lijve gezien, maar afgaande op eerste beelden ogen de Authentic-speakers behoorlijk opvallend. De naam verwijst overigens naar het gebruik van "authentieke" materialen, zoals hout.

Zowel de L8 als L16 zijn rechthoekig en met afgeronde hoeken. Vooral de L16, met zijn notenhouten behuizing en schijnbaar zacht luidsprekerdoek, straalt een luxegevoel uit. Het is dan ook een echt premiumspeaker, met een prijskaartje van 999 euro. Naast de voorgenoemde draadloze mogelijkheden heeft deze speaker ook een analoge en optische aansluiting – én zelfs een phono-voorversterker ingebouwd. Een draaitafel is dan ook precies wat er bij zo'n vintage-apparaat hoort, moeten ze bij JBL gedacht hebben.

Ook de 599-euro kostende L8 is uitgevoerd in hout, maar heeft een zwarte laklaag die volgens JBL hetzelfde is als bij gitaren. Het heeft enkel draadloze aansluitingen. De 4 x 30 watt versterkers drijven in dit geval 2 x een 25 mm tweeter en een 4 inch woofer aan. De L16 is zoals je zou verwachten op dat vlak heel wat krachtiger, en biedt stereogeluid via 3-wegsspeakers aangedreven door zes 50-watt versterkers.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.