Geluid

Denon lanceert alternatief voor Sonos

Denon is het laatste merk om toe te treden tot het drukke multiroom-segment. Onder de noemer HEOS lanceert het merk een reeks draadloze speakers die verschillende kamers van muziek kunnen voorzien.

Het HEOS-aanbod bestaat (voorlopig) uit drie draadloze speakers van verschillende grootte. Of anders gezegd: voor elke Sonos Play-speaker heeft Denon een alternatief klaar. De prijzen van de speakers zullen gaan van 299 tot 599 euro, zodra de HEOS-speakers in augustus de markt bereiken. Op een latere datum volgen nog HEOS-apparaten, waaronder voorversterkers die bedoeld zijn om bestaande audioversterkers uit te rusten met de streamingmogelijkheden. Er komen ook alles-in-één-versterkers waar je eigen luidsprekers op aansluit.

De speakers zullen muziek in verschillende zones kunnen spelen en tevens synchroon dezelfde audio kunnen laten horen, zegt Denon. De bediening gebeurt via een app die beschikbaar komt voor iOS en Android.

In tegenstelling tot Sonos – maar zoals veel concurrenten van de marktleider – gebruikt HEOS het bestaande WiFi-netwerk. Omdat niet iedereen een netwerk heeft die door heel huis te ontvangen is, gaat Denon ook een zogenaamde range extender aanbieden. Hiermee kan je het bereik van het WiFi-netwerk uitbreiden in je woning.

Denon laat uitschijnen dat HEOS alle mogelijke muziekbronnen zal afspelen, van muziekbestanden op een NAS tot streaming clouddiensten. De speakers hebben bovendien een USB-poort waar je een stick met muziekbestanden op kan aansluiten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.