Mobile

Apple vervangt wereldwijd iPhones

Apple start een wereldwijd programma om iPhone 5-telefoons met een potentieel defecte sluimertoets te repareren. Ook in België en Nederland kan je de smartphone laten nakijken en herstellen.

Bij iPhone 5-telefoons in een bepaalde periode werden gefabriceerd is een fout vastgesteld aan de sluimertoets, de knop bovenaan de behuizing waarmee je de iPhone in en uitschakelt, of gewoon het scherm (de)activeert. De kans bestaat dat deze toets begint te haperen bij "iPhone 5-modellen die tot en met maart 2013 zijn gemaakt", aldus Apple.

Op een webpagina van Apple kan je door het invoeren van het serienummer van je iPhone nagaan of je beschikt over een kwetsbaar toestel. Als je geen idee hebt over hoe dat nummer op te sporen: hier staat uitleg om het serienummer op te sporen.

Blijkt je iPhone potentieel met een probleem te zitten, dan kan je kosteloos insturen naar een officieel Apple-reparatiecentrum of het apparaat binnenbrengen bij een erkende Apple-winkel. Winkelpunten van mobiele operatoren doen niet mee met de actie.

Het repareren van het toestel zou 4 tot 6 dagen duren, zegt Apple. Het merk stelt ook dat er via erkende dealers tijdelijke vervangtoestellen beschikbaar zijn, in de vorm van iPhone 5-telefoons met 16 GB.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.