Beeld

4K op het menu bij Bang & Olufsen

Het was een open geheim dat B&O vandaag een nieuwe televisie zou lanceren. De nieuwe BeoVision Avant is een 4K-toestel, met een ingebouwde soundbar die tevoorschijn komt als je de tv inschakelt. Zoals bij eerdere BeoVision-televisies, ligt de nadruk heel sterk op een goede klank. Aanvankelijk is er enkel een 55-inch model, maar naar het verluidt komt er ook een 85-inch uitvoering.

Hoewel het idee van een ingebouwde en uitklapbare soundbar niet helemaal nieuw is – LG deed het al voor – spreken we in dit geval wel over een geluidsoplossing op een hoger niveau. De speaker, die onderaan het scherm verschijnt, bevat acht actieve drivers. Door het gebruik van drie tweeters en drie midrange-drivers, aangevuld met twee basswoofers, zou de soundbar een 3.1 ervaring leveren. Zoals gebruikelijk is de klank vastgelegd door B&O 'Tonmeister' Geoff Martin.

De elektronica in het toestel tilt de ingebouwde audio naar de hoogte van een AV-receiver. Het is immers mogelijk om tot achttien speakers aan te sluiten, waarvan tien draadloos via de nieuwe WiSA-standaard. Zo kan de nieuwe BeoVision meteen ook voor een groot surroundgevoel zorgen.

Het gebruikte 55-inch paneel biedt een Ultra HD-resolutie. De BeoVision Avant blinkt uit qua connectiviteit: naast de zes (!) HDMI-ingangen, zijn er twee digitale tuners en een smart tv-platform met DLNA en apps zoals Spotify, Deezer en YouTube.

Een doorgaans onderbelicht aspect van BeoVision-televisies zijn de accessoires. Maar deze keer speelt B&O dat veel sterker uit, wat ook bleek uit de uitnodiging die kopte met 'The One That Moves'. Voor de BeoVision Avant zijn er verschillende gemotoriseerde stands beschikbaar en je kan de televisie ook roteren en van positie laten veranderen vanaf de meegeleverde remote. Die afstandsbediening is trouwens heel veelzijdiger: per gebruiker kunnen er presets ingesteld worden en het kan ook dienen om externe bronnen aan te sturen.

Zoals we van Bang & Olufsen gewoon zijn, nestelt de Avant zich in de hogere prijsklasse. De Europese prijs is nog niet bekend, omgerekend van de Britse en VS-prijsstellingen spreken we wellicht over een prijskaartje van circa 7.000 euro. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.