Redactie

YouTube vraagt abonnementsgeld voor Freggels

Youtube is gestart met kanalen waar je tegen betaling een abonnement kan nemen, waaronder de Freggels. Voorlopig zijn de kanalen niet bij ons te bekijken

De eerste videokanalen op Youtube zullen ergens tussen de 99 dollarcent en 7,99 dollar per maand kosten. Bij de eerste kanalen zit dat van Jim Henson, de producent van de Freggles. Die gaat volledige afleveringen uitzenden via Googles videodienst in een eigen kanaal.

Je kan via de betaalde kanalen ook kijken naar gevechtssporten, natuurreportages voor kinderen, speeches en talkshows. Youtube heeft al een dertigtal kanalen bekendgemaakt en zegt dat zeer binnenkort andere videomakers hun eigen spullen kunnen aanbieden in een betalend kanaal.

De betaalde kanalen hebben een proefperiode van 14 dagen waarin je gratis kan kijken en veel kanaaluitbaters zouden kortingen toestaan voor hun abonnees. Kijkers betalen met Google Wallet, hetzelfde systeem dat de Google Play appwinkel gebruikt.

Hoeveel van de opbrengsten gaan verdwijnen in Googles zakken is niet duidelijk. Van de advertentie-inkomsten houden ze op dit ogenblik 45 procent bij. De opbrengstverdeling met de abonnementen zou gelijkaardig zijn.

Het is niet duidelijk of en wanneer we ook bij ons betaalde kanalen kunnen verwachten. We hebben de vraag gesteld en wachten nog op antwoord.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.