Redactie

Belgacom blokkeert TV Overal voor gekraakte iPhone en iPad

Belgacom heeft het in een recente update van haar TV Overal-app onmogelijk gemaakt om live tv te kijken via een iPhone of iPad waarop een jailbreak is toegepast. Dat heeft de operator zelf aan onze collega's van ZDNet bevestigd.

“De nieuwe DRM library in TV Overal zorgt ervoor dat tv-streaming niet meer ondersteund wordt op iOS-devices die een jailbreak ondergaan hebben,” verklaart Belgacom.

In een volgende update wordt een pop-up toegevoegd die dit duidelijk aangeeft aan de gebruiker.

De reden voor de blokkering is de bescherming van het auteursrecht voor het signaal van de zenders. Die bescherming kan omzeild worden via een ‘gekraakt’ toestel, omdat je dan rechtstreeks toegang krijgt tot de videouitgang van je apparaat en films of programma’s kan kopiëren.

Dat geldt trouwens niet alleen voor iOS-toestellen waarop een jailbreak is toegepast, maar ook voor Androidtoestellen die zijn geroot. De TV Overal-app voor Android zal daarom binnenkort hetzelfde lot ondergaan.

“Om de contractuele bepaling van DRM-beveiliging met de broadcasters na te leven, zullen we dit ook voor Android toepassen vanaf de volgende release,” klinkt het bij Belgacom.

Ook concurrent Telenet maakte het om diezelfde reden eerder al onmogelijk om de gelijkaardige Yelo TV-app te gebruiken op gekraakte Android- en iOS-toestellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.