Geluid

Yamaha S3000 hifiserie gaat op retrotoer

Vorig jaar toonde Yamaha ze al voorzichtig als prototype op IFA in Berlijn: de indrukwekkende S3000-stereoserie. Haast een jaar later staan zowel de überversterker als SACD-speler uit deze serie eindelijk klaar om hun debuut te maken.

Met de introductie van de S3000-serie voegt Yamaha twee compromisloze stereotoestellen toe aan z'n aanbod hificomponenten: de A-S3000 stereoversterker en CD-S3000 cd-speler. Zoals de typebenaming aangeeft wordt de nieuwe reeks een trapje boven de huidige toppers – de S2000-serie – gepositioneerd.

Yamaha geeft aan dat moeite noch kosten gespaard zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe serie, wat zich dan ook vertaalt in een verwacht prijskaartje van om en bij de 4.000 euro per toestel. Daarmee lijkt de S3000-serie meteen openlijk de aanval in te zetten op de instappers van Luxman en Accuphase – twee legendarische namen in de Japanse high-end audiowereld.

Klassieke retrostyling, moderne technologie
Op visueel vlak is met name de A-S3000 een blikvanger van formaat, en dat dankt hij niet in het minst aan de retrostyling – inclusief twee heerlijk ouderwets aandoende VU-meters op de voorzijde – en het fenomenale afwerkingsniveau (check de foto's onderaan dit artikel even!).

De afmetingen van 435 bij 180 bij 464 millimeter en het gewicht van net geen 25 kilogram dwingen alvast respect af, terwijl de stabiele ringkerntrafo en ruim bemeten buffer ervoor zorgen dat de A-S3000 met quasi alle speakers combineerbaar moet zijn.

Onderhuids is de A-S3000 overigens geen doorontwikkeling van de A-S2000 versterker, maar een compleet nieuw opgebouwde machine die gebruikmaakt van de beste en mooiste technologie die Yamaha in huis heeft. Voor alle technische details kan je terecht op de officiële productpagina van de A-S3000, die Yamaha recent online zette.

Ook de CD-S3000 is een machtige machine, die de A-S3000 amper ontloopt wat gewicht (19,2 kg) en afmetingen (435 x 142 x 440 mm) betreft. Met het oog op een optimale audiokwaliteit is de CD-S3000 dan ook verpakt in een stevig chassis waarbij alles in het werk is gesteld om vibraties te voorkomen.


De CD-S3000 is overigens niet alleen geschikt voor het afspelen van schijfjes: dankzij twee digitale ingangen op de achterzijde doet hij ook dienst als DAC, en daarnaast is er ook nog een USB-ingang present voor computergebruikers, Ook van de CD-S3000 vind je alle technische details op de officiële productpagina van Yamaha.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.