Mobile

XL-versie van bekroonde HTC One

De populaire en met een EISA Award-bekroonde HTC One verschijnt in een grote, zo niet gigantische uitvoering. De One max is een echte 'phablet' met een scherm van 5,9 inch waarop een Full HD-resolutie toont. Het is een van de eerste telefoons met de vernieuwde Sense 5.5-interface.

Het uiterlijk van de One max – met kleine letter – is heel gelijkaardig aan de originele One. Een positieve zaak, want het was net de prachtige metalen behuizing en hoogwaardige afwerking van de One die het toestel zoveel fans opleverde. Ook onder de motorkap vinden we dezelfde Qualcomm Snapdragon 600-processor aan 1,7 GHz terug. (Lees hier de test van de HTC One).

Net zoals de One heeft de One max een camera met een vrij bescheiden aantal megapixels, zeker vergeleken met het pixelopbod van toestellen als de Sony Xperia Z1 of Nokia Lumia 1040. Door HTC's Ultrapixel-cameratechnologie zou het evenwel mogelijk zijn om goede kiekjes te maken in slechte lichtomstandigheden – een notoir probleem bij smartphones, die doorgaans uitgerust zijn met kleine beeldsensors.

Uiteraard is het veel grotere scherm (5,9 inch diameter in plaats van 4,7 inch) de opvallendste verandering aan de One max. Hierdoor komt de nieuwe HTC op het terrein van smartphones die bijna zo groot als tablets zijn (phatblet), waar de Samsung Galaxy Note-familie de scepter zwaait. Er zijn echter nog voldoende andere rivalen voor de One max, zoals de Sony Xperia Z Ultra en de Huawei Ascend Mate (lees hier de review)

De One max is bovendien na de iPhone 5s de eerste om uitgerust te worden met een vingerafdrukscanner om het apparaat te ontgrendelen. De sensor bevindt zich achteraan, net onder de lens van de camera, tegenover vooraan op de plaats van de thuisknop bij de iPhone.

HTC is zinnens om met de One max aan de top te strijden, want het nieuwe toestel zal een prijskaartje dragen van 749 euro – al zal je hem wellicht vrij snel voor een iets lagere prijs op de kop kunnen tikken. Dat is echter op gelijke niveau met de Galaxy Note 3 en heel wat duurdere dan goedkope (en minder krachtige) concurrenten zoals van Huawei. 

Overigens is de One-familie nu vrij compleet. De HTC One kreeg al eerder het gezelschap van de One mini, uitgerust niet enkel met een kleiner scherm maar ook minder krachtige hardware.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.