Geluid

Winamp herrijst als Spotify-cliënt

Een beetje nostalgie is ook Spotify niet vreemd, want het brengt een Winamp-kloon uit die perfect samenwerkt met de streaming dienst. Spotiamp is gratis te downloaden en brengt je helemaal terug naar 1999.

Qua uiterlijk heeft Spotiamp volledig de Winamp-looks gekopieerd, en daarom is het perfect voer voor iedereen die hunkert naar de afgevoerde muziekspeler. Ondanks een smoelwerk dat anno 2013 nogal verouderd uitziet, is Spotiamp volledig in staat om Spotify-streams te spelen. De facto is het een alternatief voor het desktopprogramma dat je normaal gebruikt om muziek via de dienst te beluisteren.

Spotiamp gaat wel voor een minimalistische aanpak. Je kan er enkel bestaande afspeellijsten mee beluisteren of heel rudimentair zoeken naar nieuwe tracks. Apps of aanbevelingen – zaken die de Spotify-cliënt zo interessant maken – ga je er niet vinden. En neen, je kan er geen mp3's mee afspele

 Helaas zijn er wel wat beperkingen aan het gebruik van Spotiamp. Het is om te beginnen enkel beschikbaar voor Windows én je moet beschikken over een Premium-account vooraleer je er mee aan de slag kan. 

Je vindt Spotiamp door hier te klikken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.