Geluid

Twee nieuwe top-AVR’s bij Onkyo

Zoals we onderhand gewoon zijn worden rond deze periode de meeste AV-receiverlijnen vernieuwd. Zo ook bij Onkyo, die zijn opgefriste midrange-assortiment vervolledig met twee toppers. Beide receivers zijn THX Select 2-gecertifieerd. Maar zoals bij vele AVR-bouwers draait het dit jaar ook rond 4K, met zowel een 4K-passthrough als -upscaler.

Het vlaggenschip is de TX-NR929, een 9.2 receiver met negen hdmi-ingangen en twee hdmi-poorten die voor output kunnen dienen. Je kan met andere woorden met deze receiver  twee zones van video bevoorraden. Dat kan ook met de iets lagere TX-NR828, een 7.2 receiver met een hdmi-ingang minder. Beide hebben een hdmi-poort die MHL-compatibel zijn.

Onkyo is altijd sterk geweest in het volproppen van hun AV-receivers met functies. De menukaart ziet er ook bij de twee nieuwelingen heel uitgebreid uit, met vertrouwde mogelijkheden zoals app-integratie, Spotify ingebouwd en DLNA-compatibilteit. Nieuw is dat de NR929 en NR828 beschikken over ingebouwde WiFi en Bluetooth, zodat je muziek kan streamen van netwerkbronnen en mobiele toestellen. Bij Bluetooth wordt echter niet vermeld of er ondersteuning is voor apt-x; iets dat Onkyo vorig jaar via een losse adapter wel aanbood. 

Interessant is wel dat je lossless muziekbestanden tot 192 kHz/24-bit kunt streamen, in een varia van formaten, zoals FLAC en ALAC. 

Een AV-receiver is ook maar zo goed als hem afgesteld is. Bij de TX-NR929 is er daarom Audyssey MultEQ XT32 aanwezig, terwijl de NR828 het moet stellen met 'gewone' MultEQ-variant. 

De kostprijs van de twee nieuwe AV-receivers van Onkyo? De NR929 zal 1.749 euro kosten als het over enkele weken beschikbaar is, terwijl de NR828 een adviesprijs van 1.299 euro opgekleefd krijgt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.