Beeld

TV-shows in 3D genieten bitter weinig bijval

TV-programma’s in 3D kunnen in Groot-Brittannië op steeds minder bijval rekenen. Tot die conclusie komt de  BBC na twee jaar dapper pionieren met 3D-uitzendingen. 

De BBC komt tot die conclusie op basis van de tegenvallende kijkcijfers van 3D-uitzendingen, die de afgelopen twee jaar op het voormalige BBC HD-kanaal werden uitgezonden als testcase.

Opvallend is dat niet alleen de kijkcijfers achterblijven op de verwachtingen, ook de trend is negatief – er kijken dus steeds minder mensen.

Dat is best opmerkelijk te noemen, aangezien er in Groot-Brittannië intussen heel wat huishoudens zijn die over de technische middelen beschikken om dergelijke uitzendingen te bekijken, in vergelijking met de rest van Europa.

Opening Olympische Spelen succesvol
De best bekeken 3D-programma's op de BBC waren – weinig verrassend – de uitzendingen in het kader van de Olympische Spelen afgelopen zomer.

De openingsceremonie in London wist zelfs enkele honderdduizenden kijkers aan hun 3D-televisie vast te kluisteren, waardoor het meteen hét kijkcijferkanon bij uitstek was.

Aan de andere kant van het spectrum zijn er echter ook programma's die slechts zo'n vierduizend kijkers wisten te bereiken, een extreem laag cijfer.

Met deze cijfers in het achterhoofd en de aanhoudende roep om bezuinigingen bij de BBC, lijkt de kans dan ook miniem dat de BBC op korte termijn een 3D-kanaal begint.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.