Redactie

The A-Team

Iemand maakte onlangs nog een terechte opmerking: dertigers, veertigers en vijftigers hadden spierbundels als Arnie Schwarz, Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme en Chuck Norris op de affiche. Wie krijgen jonkies van nu die wat actievertier willen zien? Ik weet wie: Liam Neeson! Met Taken, Unknown, Clash of the Titans en deze The A-Team kreeg de inmiddels éénenzestigjarige Schotse acteur Liam Neeson stevig het oud zot.

De sprong van de immens populaire tv-reeks naar het grote scherm is een productie die zo'n twintig jaar in development hell heeft doorgebracht: op een bepaald moment, eind jaren negentig, lag er zelfs een piste open met Mel Gibson als Hannibal, Ving Rhames als B.A., Jim Carrey als Murdock en Christian Bale als Face. Een paar jaar later dacht men, voor dezelfde rollen, aan Bruce Willis, Ice Cube en Woody Harrelson.

Uiteindelijk werd het dus Neeson als Hannibal, en dat was achteraf gezien de betere keuze: de gekke Schot injecteert ook een stukje van de gravitas die hij opbouwde met onder meer Schindler's List in zijn personage, waardoor hij zelfs in de meest belachelijke situaties (en wees gerust: die zijn er in deze verfilming!) geloofwaardig blijft. Ook de anderen – Bradley Cooper als Face, Quinton 'Rampage' Jackson als B.A. en Sharlto Copley als Murdock – doen dat niet slecht.

The A-Team werd afgebroken door critici en verguisd door het publiek, maar die haat was volkomen onterecht. Veel plezier!

Vrijdag 28 juni op VTM om 21u05

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.