Redactie

Telenet biedt Rio nu ook onderweg

Telenet updatet de Yelo TV-app zodat je nu thuis en onderweg films, series en themazenders kan bekijken. Vooropgesteld dat je surft via een thuisverbinding of hotspot van Telenet, uiteraard.

De nieuwe mogelijkheden passen in het nieuwe tv-aanbod van Telenet, dat in september geïntroduceerd werd. Er zijn twee pakketten: Rio en Rex, waarbij het laatste alles van Rio (vooral Vlaamse producties) combineert met een meer internationaal alles-wat-je-kan-bekijken-aanbod. Netflix achterna dus, maar met het verschil dat Telenet er in slaagtom ook actuele HBO-reeksen beschikbaar te stellen.

In tegenstelling tot de video-op-aanvraagdienst van Telenet, betaal je bij Rex en Rio niet per bekeken film maar per maand. Rex kost 14,95 euro en Rio 24,94 euro per maand. Je kan nog films huren bij Telenet, wat je bijvoorbeeld moet doen als je echt nieuwe wil zien.

Bij de lancering werd gesteld dat Rio ook via de Yelo TV-app toegankelijk zou zijn. De vereiste update aan de app is net uitgestuurd. Wie automatisch updaten heeft ingeschakeld op zijn iPad, iPhone of Android-toestel heeft wellicht de nieuwste versie al binnen.

De app wordt zo nog meer een tweede scherm in het huis, aangezien je nu naast het bekijken van live tv-uitzendingen nu kan kiezen uit aardig wat films en series in de TV-Theek.

Positief is ook dat je Rio kan gebruiken via Telenet-hotspots. Best handig als de NMBS je weeral in de steek laat, want dan kan je in het station nog een aflevering van Game of Thrones meepikken. Of hotspots in staat gaan zijn om videostreams vlot te leveren als een treinlading gestrande pendelaars naar Rio grijpen, is natuurlijk een andere vraag.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.