Geluid

Surroundset Teufel heeft geen subwoofer nodig

Teufel lanceert een volledig set surroundspeakers waarmee je een heuse 5.2-opstelling kan bouwen. Bijzonder gegeven: de twee subs zijn ingebouwd in de frontspeakers.

De motor van de Theater Hybrid 6-set zijn de twee grote vloerstaanders, met zijdelings gerichte woofers in de basis. De sub zou met een ondergrens van 38 Hz garant moeten staan voor een diepe ervaring – nogal een must voor de homecinemaliefhebber. Qua vormgeving lenen de speakers ook wat designtrekken van de Definion 5, Teufels hoogste stereoluidsprekers.

De fronts zijn sowieso bijzondere speakers, omdat ze met een knop tussen twee verschillende modi kunnen schakelen. In de stereomodus functioneert de basdriver, zodat de unit werkt als een driewegs-speakers. Schakel over naar de surroundmodus, en de subwoofer gaat actief aan de slag.

Dat is een intrigerende mogelijkheid, want vaak is het kiezen tussen een set die geschikt is voor filmweergave of eentje die meer gericht is op de muziekliefhebber. De Theater Hybrid 6 heeft het potentieel om voor beide situaties tevreden te stellen.

Zowel de twee fronts als de centerspeaker gebruiken een wat aparte constructie, waarbij een tweeter links en rechts geflankeerd wordt door twee mid-drivers. De tweeter is verzonken, wat volgens Teufel de looptijd van het geluid corrigeert. Bovendien zijn de drivers heel dicht bij de tweeter gemonteerd, wat de indruk van een puntbron zou benaderen.

De Theater Hybrid 6 kost 1.699 euro voor de set van twee fronts, center en twee rears.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.