Mobile

Sony lanceert nieuwe Xperia-tablet

Zoals verwacht heeft Sony een nieuwe tablet gelanceerd, eentje die de titel ‘dunste ter wereld’ mag dragen. Het apparaat past qua design perfect bij de nieuwe Xperia Z-telefoon die Sony op CES voorstelde. Op het gebied van specificaties zit de nieuweling hoger dan de bestaande Xperia S-tablet.

De Xperia Tablet Z heeft een 10,1 inch scherm en toont een resolutie van 1.920 x 1.200. Dat is niet helemaal op het niveau van het Retina-scherm van de laatste iPad, maar toch ook al behoorlijk scherp en zeker geschikt om Full HD-video te tonen. Onder de motorkap bevindt zich een quadcore Snapdragon-chip aan 1,5 GHz, wat toch garant zou moeten staan voor goede prestaties.

Net zoals de Xperia S Tablet en de Xperia Z-telefoon zou de Xperia Z Tablet water- en stofresistent zijn. Of je er mee kan gaan zwemmen, is echter een andere vraag. Het echte uithangbord is het dunne profiel; de Xperia Z Tablet is circa 6,9 mm dik.

De tablet waarop Android 4.1 Jelly Bean draait is momenteel enkel voorgesteld in Japan. Over een Europese launch heeft het bedrijf nog geen informatie – al lijkt het wel waarschijnlijk dat de Xperia Tablet Z ook naar ons land komt. Mogelijk wordt het achter de hand gehouden om mee uit te pakken op het Mobile World Congress dat in februari in Barcelona plaatsvindt.

Niet verrassend is dat de Xperia Z ook NFC aan boord heeft. Op CES pakte Sony sterk uit met NFC-apparaten, gaande van docks en hoofdtelefoons tot tv’s. Dankzij deze technologie zou het bijvoorbeeld mogelijk moeten zijn om snel een verbinding tussen tablet en draadloze speaker op te zetten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.