Beeld

Sony lanceert ‘betaalbare’ 4K-tv’s

Op de CES-beurs in januari vertelde Sony al dat ze kleinere 4K-tv's ging lanceren. De toestellen zijn nu plechtig voorgesteld – en kosten aanzienlijk minder dan de 84 inch monsters van LG, Samsung en Sony zelf, en die allemaal 20.000 euro en meer kosten.

De XBR-55X900A en XBR-65X900A verrassen omdat ze goedkoop zijn. Of relatief dan: de tv's zullen vanaf volgende maand in de V.S. in de winkels liggen en respectievelijk 4.999 en 5.999 dollar kosten. Europese prijzen zijn er nog niet, maar feit is dat deze prijspunten heel wat lager liggen dan pakweg de LG 84LM9600 of de Sony KD-84X9005 die in de volgende FWD besproken wordt.

De twee nieuwe Ultra HD-televisies zijn edge-lit LED-panelen met passieve 3D, werd vandaag onthuld op de NAB-beurs in Las Vegas.

,

De grote vraagstuk bij 4K blijft: welke UHD-video gaan we kunnen bekijken? Wie de 84-inch 4K-televisie van Sony kocht, ontving een mediaserver – maar ook toen was het duidelijk dat dit maar een tijdelijke oplossing was. Sony stelt nu een definitieve oplossing voor: een 4K-mediaspeler die los verkocht wordt voor 699 dollar, de FMP-X1.

De FMP-X1 wordt geleverd met tien heel uiteenlopende films in Ultra HD: Taxi Driver, The Bridge over the River Kwai, Bad Teacher, The Amazing Spiderman, Battle: Los Angeles, Salt, The Karate Kid-remake, de Total Recall-remake, That's My Boy en The Other Guys.

Met die tien films moeten early adopters de zomer doorraken, want in het najaar zou Sony een 4K-streamingdienst lanceren. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.