Geluid

Sonus faber zorgt voor hifi in Pagani Hueyra

Sonus faber geniet bij muziekliefhebbers bekendheid om z'n hoogwaardige luidsprekers voor de woon- of luisterkamer. Maar binnenkort kan je de luidsprekers van de Italiaanse fabrikant ook buiten hun normale habitat vinden. Sonus faber kondigde immers aan dat het in zee gaat met landgenoot Pagani – een constructeur van exclusieve hypercars – waarvoor het een high-end audiosysteem ontwikkelt.

Waar de luidsprekers van Sonus faber heel wat muziekliefhebbers aan het dromen zetten, hebben de hypercars van het Italiaanse Pagani een vergelijkbaar effect op autoliefhebbers. Tel beide samen, en het belooft op z'n minst een interessante cocktail te worden van hemelse geluiden.
 


Als de gesmeerde bliksem
De Pagani Hueyra is sowieso geen onbekende voor 'petrolheads'. Wie de bliksemsnelle bolide nog niet kent, wordt meteen in de juiste richting geduwd door een resem indrukwekkende cijfers: de V12 van Mercedes-origine is goed voor 730 pk en 1.000 Nm, en dat in een wagen die amper 1.350 kilogram weegt… Topsnelheid? Ongeveer 370 km/u.

Pagani's kant van het verhaal is dus bekend, maar ook over Sonus fabers inbreng raken steeds meer details bekend. Zo gaat het systeem zo'n 1.200 watt produceren, wat driemaal zoveel is dan de standaard audio-installatie in de Pagani. 
 


Eveneens duidelijk is dat er op geen cent gekeken wordt. De conussen van de speakers zijn bijvoorbeeld opgebouwd uit koolstofvezel – een materiaal dat ook in de Hueyra zelf kwistig gebruikt wordt – en de Digital Sound Processor die instaat voor de signaalverwerking zal op de specifieke wensen van de klant aangepast worden. 

De luidsprekerfabrikant postte eerder ook al het onderstaande filmpje op YouTube, genoeg om ons aan het dromen te zetten in afwachting van dat winnend Euromillions-ticket…
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.