Mobile

Slimme horloge Samsung past bij meer telefoons

De Galaxy Gear-horloge zal in de komende weken met meer Galaxy-smartphones samenwerken. De update die daarvoor nodig is, bereikt binnenkort toestellen als de S4 mini, Note 2 en S4 Zoom. Op dit moment werkt de horloge enkel samen met de Galaxy S4 en de Note 3, de huidige toptoestellen bij Samsung.

"Binnen een periode van twee maanden komt de update naar de GALAXY S4 Mini, S4 Zoom, S4 Active, Mega 6.3, S3 en Note 2", bevestigt Kristof Vanhuffel, Product Manager Telecom van Samsung België. Na het aanbrengen van de nieuwe software, draaien deze telefoons Android 4.3 'Jelly Bean', waardoor ze ook andere nieuwe functies krijgen.

,

De Gear werd op IFA voorgesteld als de volgende stap in de smartphone-evolutie. Het is geen alleenstaand toestel, want het heeft alleen nut in combinatie met een telefoon. De verbinding tussen de twee wordt gerealiseerd via Bluetooth.

De horloge is in eerste instantie dus een verlengstuk, een tweede scherm op je pols. Op de Galaxy Gear kan je zo previews zien van notificaties, zoals het feit dat er een nieuw sms-bericht is ontvangen. Je kan er ook een muziekapp mee bedienen, wat handig is in de fitness.

Handig is ook dat de Gear een tweede numeriek klavier wordt voor je telefoon. Als je met een Bluetooth-oortje of carkit werkt, moet je de telefoon niet langer vastnemen om een gesprek op te zetten.

De prijs van de Galaxy Gear is 299 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.